Paslaugos,  Technologijos

Kaip interneto svetainė gali pakenkti jūsų įvaizdžiui?

svetainiu kurimasVienas iš pagrindinių darbų pradedant naują verslą yra interneto svetainės kūrimas. Interneto svetainė, tai tarsi įmonės drabužiai, kuriais ji pasirodo viešumoje, sukuria savo įspūdį. Kada žmonės aplanko jūsų tinklapį, greičiausiai norite, kad jus prisimintų, norite išsiskirti iš minios, būti įsimintini, taip pat norite, kad lankytojai sugrįžtų dar kartą ir dar kartą.

Lietuvos įmonės neskiria daug dėmesio savo įvaizdžio formavimui. Daugybė interneto svetainių, kurios buvo sukurtos prieš daugiau nei penkerius metus, yra neatnaujinamos, paliktos likimo valiai. Šioje vietoje, jei padirbėsite galite turėti nepralenkiamą pranašumą. Kruopščiai išanalizuokite konkurentų svetaines, pasistenkite juos pavyti ir aplenkti. Jūsų svetainė vaidina pagrindinę rolę jūsų organizacijos strategijoje. Todėl apie jos funkcionalumą turite gerai pagalvoti iš anksto.

Šiame straipsnyje trumpai aptarsime pagrindines interneto svetainių kūrimo klaidas, kurios gali smarkiai paveikti jūsų svetainės efektyvumą. Juk interneto svetainė ir kuriama tam, kad ji būtų kaip jūsų nematoma sekretorė. Daugelyje interneto svetainių apstu klaidų, kurių galima lengvai išvengti, turint bent šiek tiek žinių.

 Žinokite interneto svetainės kūrimo tikslą

Tik tada, kai puikai žinote koks yra svetainės tikslas, ko siekiate ją kurdami, tai jau yra pirmas žingsnis link jos tobulumo. Daugelis interneto svetainių internete tėra tik dar viena įmonės vizitinė kortelė, kuri neatlieka jokios funkcijos ir ją kuriant nebuvo numatyta jokio tikslo. Pavyzdžiui, jei norite, kad jūsų klientas užpildytų registracijos formą, jūs kursite vienokio išdėstymo interneto svetainę. Jei norite, kad klientas su jumis kuo greičiau susisiektų telefonu, kursite kitokio išdėstymo tinklapį. Galbūt specialiai talpinsite minimalų kiekį informacijos, pateiksite tik tokią, kuri sudomintų ir suteiksite klientui galimybę apie prekę plačiau sužinoti telefonu.

Kaip pilotas skrisdamas puikiai žino koks yra jo galutinis tikslas, tai jūs turite aiškiai ir tiksliai žinoti savo tikslą. Jei pilotas nuskristų į visai kitą aerouostą, tai jau būtų didelė bėda. O jei jūs iš viso nežinote kur norite nuskristi jums taip pat turėtų būti bėda ar ne? Taigi kviečiame perskaityti žemiau pateiktus patarimus, kad išvengtumėte pagrindinių svetainių kūrimo klaidų. Juk geriau mokytis iš svetimų klaidų, o ne iš savo.

 Puikios kokybės nuotraukos

Antra dažnai pasitaikanti klaida, tai prastos kokybės nuotraukos arba nuotraukos iš interneto. Atsidarius Lietuvos įmonės tinklapį galima puikiai suprasti, kad sudėtos taip vadinamos „stokinės“ nuotraukos. Dažnai tą pačia merginą galima rasti net ne vienoje dešimtyje interneto svetainių. Jūsų įmonė netenka savo veido. Todėl nepatingėkite suorganizuoti įmonės patalpų, darbuotojų fotosesijos. Interneto svetainės lankytojai galės susipažinti su jūsų įmone iš arčiau. Jie jausis tarsi apsilankę jūsų ofise.

 Profesionalūs interneto svetainės tekstai

Pasisamdykite profesionalų tekstų rašytoją. Tekstai esantys jūsų svetainėje yra labai svarbūs. Lankytojui neįdomu kokio dydžio jūsų įmonė, kokie darbuotojų vardai, jiems įdomu ką galite pasiūlyti, kaip galite išspręsti jų problemą. Ieškokite kaip pateikti informaciją kuo kūrybingiau. Svarbius žodžius paryškinkite, išskirkite kitu šriftu. Tekstą ypač pagyvintų paveikslėliai, iliustracijos.

Nepamirškite mobiliųjų įrengimų

Pritaikykite svetainę mobiliems įrenginiams. Pastaruoju metu sparčiai tobulėja informacinės technologijos ir vis daugiau žmonių naudojasi mobiliuoju internetu. Todėl jūsų svetainė turi būti pritaikyta mažiems ekranams ir būti patogi naršyti.

(Perskaityta per mėnesį: 64, iš jų šiandien: 1.)