Natūrali kosmetika
Sveikata

Natūrali kosmetika pasižymi mūsų organizmui naudingomis sudedamosiomis dalimis

Ar žinojote, kad kai kurios cheminės medžiagos, esančios įvairiuose komerciniuose kosmetikos produktuose, gali būti pakankamai toksiškos, kad galėtų pagreitinti jūsų odos senėjimo procesus? Tai yra visiškai priešinga reakcija nei mes tikimės iš naudojamų kosmetikos priemonių. Be abejo, šiandieninei kosmetikos rinkai yra taikomi labai aukšti standartai, tačiau kasmet pristatoma vis daugiau naujų priemonių, kurių vienokiu ar kitokiu poveikiu žmonės įsitikina tik po kurio laiko. Norint būti tikriems, kad savo grožį puoselėjate nekenksmingomis priemonėmis – gali padėti natūrali kosmetika.

Vakaruose labai dažnai yra vykdomi įvairūs grožio rinkoje naudojamų produktų tyrimai. Nustebsite sužinoję, kad apytiksliai 900 toksiškų chemikalų buvo aptikta visuotinai parduodamuose kosmetikos produktuose. Tokios kosmetikos žala yra labai didelė, todėl visuomet būtina labai atsargiai vertinti kiekvienų kosmetikos gamintojų produkcijos reklamas, kuriomis siekiama pritraukti kuo daugiau naujų vartotojų.

Ne veltui, norint pasirinkti jūsų odos tipui ir esamai būklei geriausiai tinkančią kosmetikos priemonę, rekomenduojama atidžiai perskaityti ant jus dominančių produktų esančias etiketes, kuriose yra pateikiamos sudedamosios dalys. Praktika rodo, kad kuo ilgesnis ingrediento pavadinimas – tuo didesnė tikimybė, kad tai bus chemikalas.

Taigi, visuomet būtina atkreipti dėmesį į naudojamų kosmetikos produktų sudėtį. Jei iki šiol jums buvo svarbu tik rezultatas, kurį kosmetikos dėka matote veidrodyje, pats metas pakeisti savo požiūrį. Visa tai, ką tepame ant savo veido ir kūno odos, turi tiesioginį poveikį mūsų organizmui ir jo veiklai. Nesvarbu, ar naudojame veido odos drėkiklį, makiažo priemones ar voniai skirtus produktus – tai per odos poras patenka į mūsų kraujotaką, o tuomet kraujas patekusius toksinus išnešioja po visą kūną. Todėl kenksmingos medžiagos, esančios kai kuriuose kosmetikos produktuose, paveikia ne tik mūsų odą, bet ir vidinius organus.

Jei jūs atidžiai renkatės maistą, kurį kasdien vartojate, kodėl gi neskirti tiek pat dėmesio ir kosmetikai? Jau minėta natūrali kosmetika gali visiškai eliminuoti su toksinais susijusią problemą. Mūsų organizmas natūralias grožio priemonėse esančias medžiagas vertina kaip organiškas sudedamąsias dalis, todėl tinkamai apdoroja ir įsisavina. Tokiu atveju organizmui nebereikia eikvoti energijos bandant pašalinti į organizmą patenkančius toksinus. Ką gi, belieka priminti, kad ieškant kosmetikos priemonių, nuo šiol jų sudėtyje turėtumėte ieškoti natūralių sudedamųjų dalių, išgaunamų iš augalų ir įvairių vaisių – juose yra tie patys vitaminai ir mineralai, kurie taip pat yra ir mūsų kūne.

(Perskaityta per mėnesį: 178, iš jų šiandien: 1.)