Finansai

2023-05-03 VIDAUS VANDENS KELIŲ DIREKCIJOS VADOVO VIEŠAS KOMENTARAS

2023-05-03

VIDAUS VANDENS KELIŲ DIREKCIJOS VADOVO VIEŠAS KOMENTARAS

Akcinės bendrovės Vidaus vandens kelių direkcija generalinis direktorius V.Vinokurovas užtikrina – jo pagrindinė veikla, tai laivybos vidaus vandens keliuose kūrimas, susijusios infastruktūros gerinimas ir naujų galimybių atvėrimas laivyboje. Veiklos kitose įmonėse vykdomos tik laisvu nuo darbo metu. Tai yra deklaruota, viešai prieinama informacija.

„Paralelinės veiklos, kurias vykdau laisvu nuo darbu metu, užima mažą dalį mano laiko. Dirbu tik 0,2 etato nedidelėje įmonėje seniai nuo ministro Roko Masiulio laikų, o jokių kitų darbų nėra. Įmonėje UAB “Unimeda” konsultuoju finansiniais klausimais. Visi suprantame, kad tai labai konfidencialu, todėl man buvo priskirtos vyr. Finansininko pareigos, nustatytas nuotolinis darbas. Minėtoje įmonėje Vyr. Finansininko darbinėms funkcijoms atlikti užtenka poros valandų savaitgaliais. Esu įgijes ekonomikos mokslų magistro laipsnį. Man malonu, dalintis žiniomis. MB “Legatum vini” esu tik dalininkas. Darbo santykių su šia įmone nėra. Nekuruoju komercinių klausimų, taigi apie džiovintų vaisių pardavimą akcinei bendrovei “Kelių priežiūra” sužinojau tik tuomet, kai sandoriu pradėjo domėtis žiniasklaida. Buvo vykdytas viešasis pirkimas. UAB “Indigo group” jau 20 metų nevykdo veiklos, šiuo metu vyksta įmonės likvidavimo procedūra“, – sako Vidaus vandens kelių direkcijos vadovas Vladimiras Vinokurovas.

V. Vinokurovas užtikrina, kad darbas Vidaus vandens kelių direkcijoje ne tik užiima pagrindinį laiką darbinių funkcijų prasme, tai yra gyvenimo tikslas įgyvendinti direkcijos strateginius tikslus: didinti eksploatuojamų vandens kelių ilgį, tarp jų atverti Nemuną nepertraukiamai laivybai visu upės ilgiu Lietuvos teritorijoje, plėtoti intermodalinę krovininę laivybą, naudojant upių transportą be CO2 emisijų, skatinti keleivinę ir pramoginę laivybą, vystant naujas turistines vandens trasas.

Valstybės įmonė Vidaus vandens kelių direkcija nuo 2022 m. liepos 1 d. tapo akcine bendrove. Ši pertvarka įgyvendinta atsižvelgiant į Vyriausybės ir Seimo sprendimus bei Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) rekomendacijas,  kurios siūlo mažinti politinę įtaką valstybės valdomoms įmonėms ir įgyvendinti gerosios valdysenos praktikas.

„Įgyvendinus pertvarką ir įmonei tapus akcine bendrove, atsirado galimybė įgyvendinti gerosios valdysenos praktikas, teikti dar kokybiškesnes paslaugas. Vertindamas Vandens kelių direkcijos vadovo V.Vinokurovo pastarųjų metų darbą, kompetenciją ir patirtį, užtikrinu, kad vadovo rezultatai net viršija valdybos lūkesčius. Valdybai, kaip ir Susisiekimo ministerijai, yra žinoma informacija apie generalinio direktoriaus V. Vinokurovo pareigas nurodytose įmonėse nuo 2018 m. Tai yra deklaruota, viešai prieinama informacija. Valdyba yra pritarusi V.Vinokurovui eiti kitas pareigas, kol yra užtikrinta, kad nekils interesų konfliktas ir nenukentės darbo rezultatai “, – teigia Vidaus vandens kelių direkcijos valdybos pirmininkas E.Tamelis

Pranešimą paskelbė: Justina Juozapone, VĮ Vidaus vandens kelių direkcija
2023-05-03 VIDAUS VANDENS KELIŲ DIREKCIJOS VADOVO VIEŠAS KOMENTARAS

(Perskaityta per mėnesį: 1, iš jų šiandien: 1.)