Sveikata

Plaukų dažai pirma kartą: ką apie dažymą turi žinoti kiekvienas?

Plaukų dažai yra puikus sprendimas, jeigu norite pakeisti įvaizdį, paryškinti plaukų spalvą ir paeksperimentuoti. Vis dėlto, dažant plaukus pirmą kartą, ypač svarbu žinoti kelias pagrindines taisykles.

Jei abejojate dėl atspalvio, rinkitės šviesesnę plaukų spalvą

Daug lengviau pataisyti šviesesnį atspalvį, jei nesate patenkinti rezultatu. Dauguma dėžutės spalvų yra tamsesnės, nei manote, todėl, jei nesate tikri, pasirinkite atspalvį, kuris atrodo šiek tiek šviesesnis nei norėtumėte galutinio rezultato.

Pirmiausia išbandykite nenuolatinius plaukų dažus

Jei dažote pagal užgaidą ar tiesiog bandote ką nors naujo, rinkitės nenuolatinę spalvą. Nuplaunami plaukų dažai nesilaiko ilgiau, tereikia kelių plovimų, kad atgautumėte turėtą natūralią plaukų spalvą. Taigi, jei jums nepatinka rezultatas, dažai gerokai greičiau išplaus. Be to, naudojant trumpalaikius dažus, jų suteikiami rezultatai dažniausiai yra artimesni jūsų natūraliai plaukų spalvai, o tai neleidžia daryti pernelyg drastiškų pokyčių.

Pradėkite nuo nedidelių pokyčių

Suprantame, kad dažant pirmą kartą, galite norėti ekstremalių pokyčių. Vis dėlto, plaukų stilistai rekomenduoja eksperimentuoti atsargiai: plaukus tamsinkite ar šviesinkite tik keliais tonais nuo dabartinės plaukų spalvos.

Geriausiems rezultatams reikalingi profesionalūs plaukų dažai

Kad ir kokio rezultato pageidaujate, niekada nedažykite palukų savarankiškai: palikite tai profesionalams ir apsilankykite savo kirpykloje. Priešingu atveju galite smarkiai pažeisti savo plaukus, neišgauti pageidaujamo atspalvio ir likti nusivylę.

Turėkite omenyje žilus plaukus

Atminkite, kad kuo daugiau žilų plaukų turėsite, tuo šviesesnis atrodys bendras Jūsų plaukų atspalvis. Būkite atsargūs rinkdamiesi spalvą. Pradėkite nuo vieno iki trijų atspalvių šviesesnio tono nei jūsų natūrali spalva, pamažu suteikdami žiliems plaukams norimą spalvą, atspalvį ir intensyvumą.

Renkantis dažus, labai svarbu įvertinti plaukų tipą

Šiurkštiems, storesniems, tankiems plaukams paprastai prireikia daugiau laiko, kad sugertų plaukų dažus, todėl tikėtina, kad plaukų dažai bus laikomi kiek ilgiau. Ploniems plaukams paprastai reikia mažiau laiko, kad sugertų spalvą, todėl norimą efektą gausite greičiau. Kaip minėjome, šią procedūrą patikėkite profesionalams. Kad ir koks būtų Jūsų plaukų tipas, netruksite įsitikinti: profesionalūs plaukų dažai ir įgudę meistrai gali sukurti stebuklus!

(Perskaityta per mėnesį: 1, iš jų šiandien: 1.)