Finansai

BGS ir KSU pradeda siūlyti IATA sertifikuotus kursus aviacijos specialistams

2024 m. gegužę Tarptautinė antžeminių paslaugų, orlaivių degalų tiekimo ir logistikos paslaugų teikėja „Baltic Ground Services“ (BGS) pradėjo siūlyti Keleivių antžeminio aptarnavimo ir Oro uosto perono aptarnavimo kursus. Mokymų medžiagą BGS, kartu su Kazimiero Simonavičiaus universitetu (KSU), sudarė vadovaudamasi atitinkamomis Tarptautinės oro transporto asociacijos (IATA) programomis. Abu šie kursai įskaičiuojami siekiant IATA Oro uosto veiklos pagrindų diplomo.

Oro uosto perono aptarnavimo kursas, kurio trukmė yra apie 40 akademinių valandų, skirtas darbuotojams, atsakingiems už veiksmingą orlaivių parengimą skrydžiui. Kursų metu mokymų dalyviai supažindinami su saugumo perone užtikrinimo procedūromis, antžeminio aptarnavimo įranga, kasdienio darbo tvarka bei kitomis aktualiomis temomis. Kursas yra skirtas tiek perone dirbantiems specialistams, tiek vadybininkams. Kurso tikslas – supažindinti dalyvius su konkrečiomis perone vykdomomis procedūromis ir aukštais standartais, kurių laikymąsi jie turės užtikrinti.

Tuo tarpu, 45 akademines valandas trunkantis Keleivių antžeminio aptarnavimo kursas yra pritaikytas oro uosto darbuotojams ir vadybininkams, į kurių darbines funkcijas įeina tinkamo bendravimo su keleiviais, registravimo ir įlaipinimo procedūrų užtikrinimas.

„Tikimės, kad šie kursai praplės esamų specialistų žinias ir palengvins patekimą į aviacijos industriją to siekiantiems asmenims. Medžiaga, parengta bendradarbiaujant su KSU ir atitinkanti IATA reikalavimus, perduos mūsų sukauptas žinias jaunajai kartai. Tai laikome savo indėliu sprendžiant esamą personalo trūkumą ir užtikrinant industrijos ateitį“, – teigė Vytautas Čekanavičius, BGS generalinis direktorius.

Oro uosto perono aptarnavimo kursas buvo parengtas remiantis naujausiu „IATA Ground Operations Manual“ (IGOM), laikomo industrijos standartu, leidimu. Rengdama kursų medžiagą, BGS, kartu su KSU, pateikė papildomų pavyzdžių, vaizdinės medžiagos ir mokomųjų naratyvų, kuriais su įmone pasidalino patyrę industrijos instruktoriai.

„Galimybė dirbti kartu su BGS atsirado pačiu laiku, mums ieškant geriausio būdo suteikti mūsų studentams naujausias žinias ir įgūdžius, kurių jiems reikės profesiniame gyvenime. Kadangi šiandieniniame pasaulyje visi turi būti nuolat pasirengę prisitaikyti prie sparčių rinkos pokyčių, BGS buvo pats tinkamiausias partneris, padėjęs mums papildyti jau turimas žinias ir parengti aukščiausios kokybės mokymo programas“, – teigė KSU Verslo inovacijų ir komunikacijos mokyklos vadovė Deimantė Žilinskienė.

Keleivių antžeminio aptarnavimo kursas vyks rugsėjo 23-27 d. gyvai ir spalio 14-18 d. internetu. Oro uosto perono aptarnavimo kursas auditorijose prasidės rugsėjo 30 d. ir baigsis spalio 4 d. Baigus bet kurį iš kursų ir išlaikius egzaminą, studentams bus suteikiamas IATA sertifikatas bei 6 akademiniai kreditai.

Apie BGS: 

BGS yra lyderiaujanti antžeminio orlaivių aptarnavimo įmonė, veikianti 10-yje oro uostų.

BGS priklauso „Avia Solutions Group“ — didžiausiai pasaulyje ACMI (orlaivių nuoma su įgula, technine priežiūra ir draudimu) paslaugas teikiančiai įmonių grupei, turinčiai 213 orlaivių parką. Grupei priklauso įmonės „SmartLynx Airlines“, „Avion Express“, „BBN Indonesia Airlines“, „KlasJet“ ir kitos. Grupės įmonės taip pat teikia įvairias aviacijos paslaugas, tokias kaip orlaivių remontas, pilotų bei įgulos mokymai, antžeminis aptarnavimas. „Avia Solutions Group“ dirba daugiau kaip 12 tūkst. profesionalų įvairiose pasaulio šalyse.

Pranešimą paskelbė: Silvija Šileikė, Avia Solutions Group

(Perskaityta per mėnesį: 1, iš jų šiandien: 1.)