Laisvalaikis

Meino meškėnas: švelnus milžinas

Meino meškėnas, dažnai vadinamas švelniuoju kačių pasaulio milžinu, yra viena mylimiausių ir išskirtiniausių kačių veislių. Šios katės žinomos dėl savo įspūdingo dydžio, prabangaus kailio ir draugiško elgesio, todėl yra puikios šeimos ir atskirų žmonių kompanionės.

Kilmė ir istorija

Meino meškėnų kilmę gaubia paslaptis ir folkloras. Šios katės kilusios iš Šiaurės Amerikos, ypač Meino valstijos, ir turi turtingą istoriją. Kai kurios legendos byloja, kad jos yra Marijai Antuanetei priklausiusių ilgaplaukių kačių palikuonės, o kitos teigia, kad jos atsirado susimaišius naminėms katėms ir meškėnams – ši teorija moksliškai paneigta, bet vis dar žavinga. Aišku tik tai, kad Meino meškėnai kaip atskira veislė buvo pripažinti XIX a., ir nuo to laiko jie pavergia širdis.

Fizinės savybės

Meino meškėnai yra viena didžiausių prijaukintų kačių veislių. Patinai paprastai sveria 13-18 kg, o patelės – apie 8-12 kg. Jų dydį papildo tvirtas, raumeningas kūno sudėjimas ir vešli uodega, kuri gali būti tokia pat ilga kaip jų kūnas.

Jų kailis – vienas ryškiausių bruožų – yra ilgas, tankus, atsparus vandeniui, su minkštu apatiniu sluoksniu. Dėl tokio tankio kailio jie puikiai tinka šaltesniam klimatui. Meino meškėnai būna įvairių spalvų ir raštų – nuo vienspalvių iki tabu žymių.

Jų užriestos ausys, didelės, išraiškingos akys ir savotiškas kaklo apvadas suteikia jiems didingą ir šiek tiek laukinę išvaizdą, todėl jie dar patrauklesni kaip naminiai gyvūnai.

Temperamentas ir asmenybė

Nepaisant savo didžiulio dydžio, Meino meškėnai pasižymi švelniu ir draugišku charakteriu. Jie yra bendraujantys ir meilūs, dažnai užmezga tvirtus ryšius su savo žmonėmis. Kitaip nei kai kurių kitų veislių šunys, Meino meškėnai yra gana tolerantiški ir gerai sutaria su vaikais bei kitais naminiais gyvūnais.

Šios katės taip pat pasižymi inteligencija ir žaismingu elgesiu. Joms patinka interaktyvūs žaislai ir galvosūkiai, o daugelis Meino meškėnų žavisi vandeniu. Jų čirškimas ir trimitavimas, besiskiriantis nuo tipiško miauksėjimo, papildo jų žavią asmenybę.

Priežiūra

Norint išlaikyti prabangų Meino meškėno kailį, reikia reguliariai jį prižiūrėti, kad kailis nesusiveltų. Paprastai pakanka iššūkavimo kelis kartus per savaitę. Be to, dėl jų dydžio ir aktyvumo jiems reikia subalansuotos mitybos, kad jie būtų sveiki ir gyvybingi.

Svarbu reguliariai tikrintis pas veterinarijos gydytoją, kad būtų galima stebėti, ar nekyla įprastų sveikatos problemų, pavyzdžiui, klubo sąnario displazija ir širdies ligos. Tinkamai prižiūrimi Meino meškėnai gali nugyventi sveiką gyvenimą, trunkantį 12-15 metų ir ilgiau.

Pabaigai

Meino meškėnai yra nuostabi veislė, kurioje įspūdingi fiziniai bruožai dera su šilta ir mylinčia asmenybe. Nesvarbu, ar jus traukia jų įspūdinga išvaizda, ar jų meilus charakteris, ar žaismingos išdaigos, šie švelnūs milžinai puikiai papildys bet kokius namus. Tinkamai prižiūrimas ir prižiūrimas Meino meškėnas neabejotinai taps brangiu jūsų šeimos nariu.

(Perskaityta per mėnesį: 1, iš jų šiandien: 1.)