Finansai

„Compensa Vienna Insurance Group“ po audros jau išsprendė 45 proc. klientų žalų turtui, ragina suskubti registruoti atvejus

Praėjusią savaitę siautusi audra tūkstančius žmonių paliko ne tik be elektros, bet ir pridarė milijoninių nuostolių. Daugiausia žalų gyventojų turtui registruota pirmosiomis dienomis po audros. Draudikai atkreipia dėmesį, kad apie patirtą žalą draudimo bendrovei standartiškai reikia pranešti per tris darbo dienas, tačiau dalis klientų kreipiasi tik dabar – atvykę į sodybas ar grįžę po atostogų radę apgadintus pastatus ar daiktus kieme.

Ne gyvybės draudimo bendrovė „Compensa Vienna Insurance Group“ per pirmąją savaitę po audros užregistravo beveik 500 su gyventojų turtu susijusių žalų, 45 proc. jų – išspręstos dar praėjusią savaitę. Žaloms atlyginti bendrovės rezervuota suma – daugiau kaip pusė milijono eurų, vidutinė patirta žala siekia 1 tūkst. eurų. 

„Po smarkiausios šių metų audros per savaitę užregistravome 6 kartus daugiau su gyventojų turtu susijusių žalų nei įprastą mėnesį. Suprantame klientų nerimą ir norą kuo greičiau atstatyti savo turto vertę, todėl darbuotojai ir partneriai daro viską, kad kiekvieno dėl audros nukentėjusio kliento situacija būtų išspręsta ir nuostoliai atlyginti kuo greičiau“, – sako „Compensa Vienna Insurance Group“ Žalų departamento vadovas Mindaugas Balinskas. 

Kaip paaiškino ekspertas, kiekviena užregistruota žala yra vertinama individualiai, atsižvelgiant į kliento turimą draudimą bei jo sąlygas. 

„Įprastai sunku prognozuoti, kada smogs stichija, ir kokios žalos ji gali pridaryti, todėl klientams visuomet rekomenduojame įvertinti, kokį vertingiausią turtą jie turi ir pasirūpinti, kad nelaimės atveju jis būtų tinkamai apdraustas“, – komentavo M. Balinskas.

Draudimo ekspertų duomenimis, dažniausiai po audrų fiksuojama žala – sugadinta stogų danga, ypač dažnai nukenčia polikarbonatiniai stogai. Audros taip pat laužo šiltnamius, išplėšia fasado apdailą ir pakalimus, nuniokoja lietaus sistemas, lauke laikomus baldus ir įrangą. Kaip parodė ši audra, ypač daug žalos pridarė pro išorines pastatų konstrukcijas ir nesandarias jungtis prasiskverbęs vanduo. 

„Kad išorinės pastato konstrukcijos nėra sandarios, gyventojai gali net nežinoti, nes ne visi pažeidimai yra akivaizdžiai matomi. Savo klientams patariame, jog, norėdami būti ramūs, kad draudimas padengs dėl lietaus padarytą žalą turtui, reikėtų pasirinkti ir draudimą nuo vandens prasiskverbimo pro išorines konstrukcijas, tiesa, svarbu įsiskaityti į sutarties sąlygas, kad ši rizika būtų įtraukta“, – atkreipė dėmesį M. Balinskas.

Pranešimą paskelbė: Komunikacijos agentūra „NOVA MEDIA“, Nova media

(Perskaityta per mėnesį: 1, iš jų šiandien: 1.)