PDF knygos
Technologijos

PDF knygos gali padėti moksleiviams ir mokytojams

Metai iš metų galime girdėti, kad švietimo sistemoje trūksta pinigų. Streikuoja mokytojai, nepatenkinti mokiniai, brangiai kainuoja mokymosi priemonės, o švietimo programos daugeliui nekelia jokio susižavėjimo. Žinoma, jei mokytojai nejaučia entuziazmo ir jokios paspirties dirbti, nukenčia ir mokinių mokymosi kokybė. Tačiau visuomet yra išeičių, kurios galėtų bent dalinai išspręsti taip dažnai minimas finansines problemas.

Ne paslaptis, kad mokymosi įstaigoms tenka įsigyti vadovėlius ir kitą mokymui skirtą informacinę medžiagą. Mūsų šalyje šios priemonės kainuoja pakankamai brangiai – net ir perkant urmu tiesiai iš spaustuvių. Pastaruoju metu popierinio formato knygų kainos dar labiau išaugusios. Kadangi kiekiai, kurių reikia mokykloms, yra labai dideli – išlaidos gerokai išauga. Be abejo, nemenką dalį vadovėlių tenka įsigyti patiems mokiniams, todėl jie taip pat patiria nemažas išlaidas, kurios ne kiekvienam būna įkandamos. Visa tai labai kenkia mokinių įgyjamoms žinioms, todėl švietimo srities specialistai turėtų pagalvoti apie šiek tiek kitokią ir daugelyje pasaulio šalių jau seniai spėjusią prigyti alternatyvą, kuri yra PDF knygos.

Galbūt daugeliui tai skamba pakankamai neįprastai – juk mokyklose dažniausiai rašoma ranka, o skaitoma iš fizinio formato knygų. Tačiau tai galima drąsiai vadinti atgyvena. Jei norima sutaupyti ir mokymosi procesą paversti kur kas efektyvesniu, reikėtų pasitelkti novatoriškus ir technologiškai pažangius sprendimus, kurie leidžia sutaupyti daug laiko ir pinigų bei išvengti nepamatuotų ir bergždžių pastangų.

PDF knygos suteikia kur kas didesnę laisvę ir galimybes nei tuo tarpu mums visiems įprastos popierinės knygos. Pastarosios užima labai daug vietos. Be to, jos mus kaskart apsunkina. Tuo tarpu elektroninio formato knygos tokiais nepatogumais nepasižymi. Jas galime turėti savo išmaniajame telefone, planšetėje ar kompiuteryje. Juk įprastai šiuos kompiuterinius ir elektroninius prietaisus turime visuomet su savimi. O tai reiškia, kad tokiu atveju visada po ranka būtų ir mums reikiama literatūra. Toks mokymasis taptų kur kas lengvesnis ir operatyvesnis. Jau nekalbant apie tai, kad skaitant elektronines knygas galime lengviau pasižymėti svarbiausias vietas ar netgi reikiamos informacijos ir atsakymų į mums rūpimus klausimus akimirksniu ieškoti internete.

(Perskaityta per mėnesį: 84, iš jų šiandien: 1.)