SEO paslaugos
Paslaugos,  Verslas

SEO paslaugos – Kas yra backlink’ai?

Kas tie backlink’ai?

Atgalinės nuorodos – toks būtų taisyklingas pavadinimas, tačiau SEO specialistai mėgsta vartoti anglišką šio termino versiją. Taigi, kas tie backlink’ai? Bendrai kalbant, tai aktyvios nuorodos į jūsų e-projektą. Kuo jų daugiau, kuo jos kokybiškesnės, tuos svetainė turi didesnę naudą. Atgalinės nuorodų yra du tipai: „dofollow“ ir „nofollow“. Pirmasis, paieškos robotams nurodo, kad aktyvią nuorodą reikia fiksuoti ir užskaičiuoti visą naudą, kuria ji duoda. Antrasis – nurodo, kad šios nuorodos nereikia skaičiuoti arba svetainė, kurioje yra ši nuoroda nenori perduoti savo autoriteto į nukreipiamąjį puslapį. Aišku, paieškos sistemos robotai skaičiuoja visas nuorodas, tik kaip jau aprašėme, kai kurios jų neduoda tokios didelė naudos.

Kam jie reikalingi?

Kaip jau supratote iš pirmosios pastraipos, atgalinės nuorodos duoda nauda. Jos tiesiogiai įtakoja internetinės svetainės reitingus paieškos sistemoje. Kuo daugiau kokybiškų atgalinių nuorodų turi jūsų projektas, tuo geresnes pozicijas jis gali užimti paieškos sistemoje. Taigi, jums reikia kuo daugiau kokybiškų „dofollow“ backlink’ų. Kaip suprasti ar nuoroda naudinga? Pirmiausia „donoro“ svetainės turinys. Idealiausia, kuomet į jūsų projektą keliauja nuorodos iš panašaus turinio svetainių. Aišku, tokių nuorodų gavimas nėra lengvas, tačiau jis duoda didelę naudą. Baclink’ai dar turi „anchor“ tekstą. Kas jis toks ir kuo naudingas? Anchor tekstas paieškos sistemos puslapių indeksavimo robotams rodo, prie kokio raktažodžio reikėtų pridėti papildomą pliusą. Pvz. Jeigu renkate atgalines nuorodas iš straipsnių, tuomet nuoroda „SEO paslaugos“ paieškos sistemos robotams nurodo, kad ši svetainė rekomenduoja „Bilger.lt“ puslapį ir reikia ją pozicionuoti paieškoje pagal raktažodį „SEO paslaugos“. Tik nepersistenkite su anchor teksto naudojimu. „Google“ paieškos robotai yra protingi ir greitai pamatys, kad visos nuorodos rekomenduoja tik kelis jums naudingiausius raktažodžius. Būkite protingi ir anchor tekste įtraukite kitokių frazių ar kelis žodžius. Įvairūs anchor tekstai atrodys natūraliau.

Kaip juos rinkti?

Rinkti atgalines nuorodas galima įvairiais būdais. Kaip jau supratote, galima naudoti straipsnius. Atgalinių nuorodų rinkimas naudojant straipsnius yra vienas populiariausių, tad vienintelis patarimas griežtai atrinkti straipsnių publikavimo vietas. Įvertinkite bendrą svetainės vaizdą bei PA, DA, MOZ rank, PageRank duomenis.

Patiko straipsnis? Tuomet patiks ir Bilger.lt

(Perskaityta per mėnesį: 362, iš jų šiandien: 1.)